LDE 16-8 125 R betoncsiszoló

2021.06.02. hírek

Új LDE 16-8 125 R betoncsiszoló!

LDE 16-8 125 R betoncsiszoló


1600 Wattos változtatható sebességű betoncsiszoló, elforgatható élszegmenssel, a pormentes élközeli munkákhoz!

A FLEX, a betonépítés, betonfelújítás, szerkezeti és mélyépítés, kőmegmunkálás, tereprendezés és padlóburkolatok területén dolgozó szakemberek számára új, nagy teljesítményű betoncsiszolót fejlesztett. Az új termék az LDE 16-8 125 R. Fordulatszáma hat fokozatban állítható 4.500-7.800 fordulat / perc között. A széles fordulatszám tartomány alkalmassá teszi a készüléket a különböző felületeken való munkákra.

A korábbi modellekhez képest a nagyobb erejű, hosszú élettartamú motor már 1.600 Wattos teljesítményt nyújt, szemben a korábbi 1450 Wattal, a szénkefék élettartama pedig 30–40 %-kal hosszabb. A motor elődjénél stabilabb fordulatszám-szabályzással rendelkezik még 60%-kal nagyobb terhelés mellett is, ezért a motor is lassabban melegszik és lassabban éri el a teljesítmény korlátait.

 

Új szenzorbázisú hőmérséklet figyelés

A FLEX az új betoncsiszolót is optimálisan konfigurálta, az eszközök és a felhasználók védelme érdekében. Az egyik különlegesség e tekintetben az érzékelőkön alapuló hőmérsékletfigyelés. Ez biztosítja, hogy a gép túlmelegedés esetén azonnal kikapcsoljon, vagy hűtési üzemmódba kapcsoljon. A beépített újraindítás elleni védelem áramszünet után, a lassúindítás, a túlterhelés elleni védelem és a CDC kontroll elektronika további magasfokú biztonságot nyújt a felhasználó számára. A készülékek fejlesztésekor a FLEX optimalizálta a motorhűtést is.

 

Új elszívó

A fémbetét mostantól nagyobb stabilitást, hosszabb élettartamot és jobb élmozgást biztosít az élszegmens számára. A porelszívók adapter nélkül is könnyen csatlakoztathatóak az összes FLEX szívótömlőhöz közvetlen csatlakozással, lehetővé téve az építési por optimális elszívását. Az integrált tömlőtartó biztosítja a szívótömlő biztonságos vezetését. A fejházba integrált új rögzítő csavar megakadályozza a porelszívó véletlen eltávolítását. 
A burkolat és a szerszám közötti távolság is megnőtt, ez jobb szívóteljesítményt eredményez. A magasabb fogóél lehetővé teszi az élszegmens könnyebb kihúzását is. Ezenkívül a ház ovális alakja kényelmes és fáradtságmentes fogást tesz lehetővé. 

 

További jellemzők:

Nagy erőtartalékkal rendelkező, megbízható, erőteljes 1600 Wattos motor
Porelszívás jelentősége: megakadályozza az egészségre káros porártalmat, megnöveli a csiszolótárcsa élettartamát, nyitva tartja a beton pórusait az új bevonat fogadására
Anti-Kickback, leálltja a motort, ha a tárcsa blokkolva van
Védőburkolat: elforgatható élszegmenssel a falhoz közeli csiszoláshoz. Magasságállítás a tárcsa vastagsághoz igazodva, valamint az optimális porelszívásért
Fokozatmentesen állítható, ergonomikus, vibrációmentes kiegészítő fogantyú az optimális kezelhetőséghez és irányításhoz
Porszívócső csatlakozó. Alapkivitelben a Ø 32 mm retesz-csatlakozóhoz való FLEX Clip-csatlakozás
Tengelyrögzítő süllyesztett fejjel, hogy elkerülje a véletlen rögzítést
Változtatható sebességgel a por minimalizálásért és a hatékonyabb munkáért. Könnyebb kezelhetőség az alacsonyabb fordulatszámon történő (pl.: fal-padló találkozásánál) munkáknál és a végső felületek kialakításánál.
Ideális padlók, falak és mennyezetek munkáihoz.